Wij willen de Coolblue of Thuisbezorgd worden voor nieuwbouwwoningen

Innobrix is ontwikkeld door Smart2IT, een softwarehuis voor innovatieve softwareoplossingen uit Hengelo, Overijssel. Innobrix is een platform voor de online verkoop van nieuwbouwwoningen. “Wij helpen de bouwwereld om het koopproces van nieuwbouwwoningen makkelijker en leuker te maken,” vertelt directeur en eigenaar Sander Martinec.

Je wilt graag potentiële kopers of projectontwikkelaars interesseren voor je nieuwbouwproject. Momenteel is het zo dat ze afbeeldingen en plattegronden op je website kunnen bekijken en pdf’s met informatie over de verschillende opties kunnen downloaden. Op je kantoor kunnen ze wellicht mooie papieren brochures of misschien zelfs wel modelwoningen bekijken.

Dat kan allemaal veel makkelijker en eigentijdser, dacht Martinec van Smart2IT. Dit innovatieve, snelgroeiende software bedrijf uit Hengelo ontwikkelde daarom Innobrix, een platform dat BIM-ontwerpen naar interactieve, virtuele woningen transformeert. Woningbouwers kunnen zo in 3D aan consumenten laten zien hoe een woning eruit zal komen te zien.

“Wij vinden dat consumenten die een nieuwbouwhuis of appartement willen kopen veel meer een ‘what you see is what you get’ ervaring moeten krijgen,” zegt Martinec. “Bovendien moet het kopen van een huis veel simpeler worden. Alle industrieën hebben tegenwoordig gebruiksvriendelijke webshops behalve de bouw.”

Realistische beeld

Via Innobrix kunnen potentiële kopers de woningen thuis vanaf de bank op hun mobiel, tablet of laptop bekijken. Ze kunnen door de woning ‘lopen’, de kamers inrichten met verschillende meubels en de tuin en de rest van de omgeving bekijken. Ook kunnen ze zien hoe de zon op verschillende momenten van de dag staat en op verschillende dagen in het jaar.

Je krijgt zo echt een realistisch beeld van je toekomstige woning

Sander Martinec

“Je krijgt zo echt een realistisch beeld van je toekomstige woning,” zegt Martinec. “Nu geef je 2,3 of 4 ton uit zonder dat je echt een gevoel hebt bij wat je koopt. Het kopen van een woning is nu weinig visueel en interactief en daarnaast ook behoorlijk ingewikkeld doordat je informatie op verschillende plekken hebt.”

Net als bij een webshop maak je bij Innobrix keuzes uit verschillende opties en doe je wat je wil hebben in een winkelmandje. De kosten zijn in een oogopslag duidelijk, want je hoeft de prijzen van verschillende opties niet meer zelf op te tellen.

Abonnement

Innobrix is een SAAS (Software as a Service) oplossing, dat wil zeggen dat het een online software dienst is waar je een abonnement op kunt nemen. Als woningaanbieder log je zelf in en kan alles gemakkelijk zelf doen.

Er zijn drie verschillende Innobrix-abonnementen. Het nieuwe Lite pakket is met € €399,- per maand het goedkoopst en kan daarmee ook voor kleine woningbouwers en bijvoorbeeld architectenbureaus interessant zijn. Het bestaat uit de modulen BIM-Publisher en het Woningdossier (BIM staat voor bouwwerkinformatiemodel, een model van een bouwbedrijf om een woning te tekenen).

Kostenbesparing

Met BIM-Publisher kan de woningbouwer de woning binnen 15 minuten, zonder technische kennis, in 3D en in de eigen huisstijl op de eigen website zetten. Potentiële kopers zien dan direct hoe de woning eruit gaat zien.

Het Woningdossier is een gebruiksvriendelijke app waarin alle informatie in een beveiligde omgeving bij elkaar staat: alle persoonlijke informatie, lopende zaken en natuurlijk een 3D-visualisatie van de woning. Ook is alle communicatie tussen de koper en verkoper hier terug te vinden en kunnen bestanden worden uitgewisseld. Zo heeft de woningkoper altijd en overal de gegevens van de woning bij de hand. Zowel de verkoper als de koper hoeven door deze snelle digitale afhandeling heel wat minder administratieve handelingen uit te voeren. Martinec: “Er hoeven niet meer allerlei documenten ingevuld en ondertekend te worden. En omdat consumenten direct zien hoe de woning eruit komt te zien, roept het ook minder vragen op. Al met al is het een stuk efficiënter dan de huidige methode. Het levert daarom flink wat tijds- en kostenbesparing op.”

Huis bestellen

“Een aantal jaren geleden kocht ik een nieuwbouwhuis,” vertelt Martinec. “Als ik van tevoren had geweten hoe de slaapkamers er in werkelijkheid uit hadden gezien, dan had hij het huis niet gekocht. Of van tevoren een andere indeling gekozen. Deze software voorkomt teleurstelling achteraf. Het maakt het kopen van een huis net zo makkelijk als een product bestellen bij webshops van bedrijven als Coolblue, Thuisbezorgd, Bol.com of Zalando.”

Ervaar het Innobrix platform!

BIM-Publisher

Maak binnen 10 minuten  commerciële vastgoed presentaties op het web!

Planconfigurator

Visualiseer snel en eenvoudig
jouw (nieuwbouw)plannen in de digital twin van Nederland!

Persoonlijk gesprek?

Heb je vragen of behoefte aan een persoonlijk gesprek? Vraag hier je (online) demo aan! 

Wij zijn gesloten!

Vanaf 26-12-22 t/m 02-01-23

Bij eventuele storing mail dan naar service@innobrix.net

Wat leuk dat je de BIM-Publisher wilt proberen!

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Video bekijken?

SimCity voor projectontwikkelaars

Met onze meest waardevolle inzichten in de afgelopen jaren.

Meer informatie?

Ontvang de whitepaper

Met onze meest waardevolle inzichten in de afgelopen jaren.

Bekijk deze video over de BIM-Publisher!

In deze video laten we je zien hoe je de BIM-Publisher in de praktijk inzet! 

Danke für Ihr Interesse

Angebot anfordern

Füllen Sie das Formular aus und wir werden Sie für ein Angebot kontaktieren

Danke für Ihr Interesse

Angebot anfordern

Füllen Sie das Formular aus und wir werden Sie für ein Angebot kontaktieren

Meer informatie?

Download onze whitepaper

Lees alles over hoe het in zijn werk gaat in onze whitepaper.

Thanks for your interest

Request quotation

Fill out the form and we will contact you for a quotation

Thanks for your interest!

Request your Quotation

Fill in the contact form and we will contact you for a quote as soon as possible.

Bedankt voor uw interesse!

Vraag offerte hier aan!

Vul het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor een offerte.