Een revit-viewer voor individuele wensen van een woningkoper?

Als architect wil je woningkopers zo goed mogelijk ondersteunen. Vanaf de eerste oriëntatie tot aan de uiteindelijke oplossing oplevering. Met jouw kennis en ervaring ben je een goede partner voor een woningkoper, omdat jij zijn droomhuis kan bouwen. Alleen wat weet jij over jouw ideale koper? Op welke manier speel je optimaal in op zijn of haar beleving? Benut je je revit-viewer en zorg je ervoor dat ze voor jou kiezen? In onderstaande blog leggen we aan je uit hoe je omgaat met individuele wensen van woningkopers gedurende het maatwerk en villabouw proces!

Revit-viewer tijdens oriëntatie

Nadat de koper een kavel heeft gekocht is het gebruikelijk dat hij zijn wensen in kaart gaat brengen. Om inspiratie op te doen oriënteert een koper zich vrijwel alleen nog via het online kanaal. Dit zijn kanalen als Facebook, Instagram en Pinterest. Via Google komt de consument op websites met gerealiseerde woningen van architecten of concept woningbouwers. Op de website heb je renders van je revit-viewer gemaakt. De koper verzamelt tijdens zijn eerste oriëntatie afbeeldingen die hem aanspreken. Bij wensen die in kaart zijn gebracht zijn kun je bijvoorbeeld denken aan:

  • Het woningtype; zoals een Robijn, Opaal of Smaragd gebouw
  • Kleur gevel; zoals authentiek, modern of een eigentijdse kleur
  • Indeling; zoals de plek waar de keuken, bijkeuken en de eettafel komen
  • Afwerking; zoals houten binnenkozijnen en de kleuren van de wanden en vloeren
  • Opties; zoals het een dakkapel, garage of een extra berging met een glazen deur

Het eerste contactmoment

Nadat de koper een kavel heeft gekocht is het gebruikelijk dat hij op zoek gaat naar een architect of woningbouwer die hem kan helpen. De inspiratie hierboven wordt als uitgangspunt gebruikt bij het kiezen van een professional die soortgelijke projecten heeft gedaan. In het eerste contactmoment, of dat nou telefonisch of via de mail is, de koper zal aangeven hij bouwplannen heeft. De professional luistert, stelt vragen en er wordt een eerste afspraak gemaakt.

Voor een succesvolle afspraak is een goede voorbereiding het halve werk, want het helpt enorm wanneer de woningkoper van tevoren zijn persoonlijke voorkeuren heeft opgesteld. Al deze wensen worden doorgenomen. De professional laat zijn gerealiseerde projecten zien en er wordt aangegeven wat de tijdsbesteding is. Na de eerste afspraak wordt een vervolgafspraak gepland waarin de eerste schetsen worden gepresenteerd.

Ontwerpen en communiceren

De eerste schetsen worden als Autodesk viewer aangeboden. Daar kan de koper zijn ideeën in aanbrengen en aanpassen. Soms gaat de koper twijfelen. Doet hij het wel goed? Met verschillende versies, mailwisselingen en contact via de telefoon wordt er continu heen en weer geschakeld. De schetsen sluiten niet aan op de verwachtingen of er ontstaat financiële onzekerheid. In veel gevallen een frustrerend en tijdrovend proces voor zowel jou als de woningkoper.

Voorkom onzekerheid

Na de online oriëntatie en eerste schetsen kan een woningkoper vaak geen keuze maken. Er ontstaat keuzestress bij het zien van jouw revit publisher. Dit heeft meerdere redenen:

  1. De koper krijgt geen duidelijk beeld; technische revit-viewer,  weinig inzicht in, geen transparante communicatie en weinig informatie uit 2D tekeningen
  2. Er wordt veel heen en weer geschakeld; Er ontbreekt een centraal overzicht met de verschillende versies
  3. Financiële onzekerheid; de koper heeft geen inzage in wat iets kost

Het Innobrix platform biedt een oplossing voor jou en je kopers. Door het online publiceren van BIM-modellen, met of zonder kopersopties creëer je een online revit-viewer. Je kunt je portfolio en website verrijken met 3D modellen. Dit zorgt voor een visueel ruimtelijke beleving voor jouw koper. Bij zijn eerste websitebezoek is het vooraf tot in detail duidelijk wat men krijgt. De woningkoper kan het dak van de woning verwijderen, door de woning heen lopen, de zonnestand inzien en de woningen inrichten en opslaan!

Daarnaast kun je een woningconfigurator toevoegen ter inspiratie voor de woningkopers. Mensen kunnen thuis aanklikken welke opties ze wel of niet willen. Ze krijgen een beeld van wat een uitbouw doet of hoe een veranda staat. Deze inspiratie kan de woningkoper, na het aanmaken van een account, opslaan. Jij verzameld hiermee contactgegevens en de woningkoper heeft houvast bij het eerste gesprek.

Ook kun je communiceren via het Innobrix platform. Je hebt de mogelijkheid om te chatten en documenten te delen. De gemaakte schetsen worden in het platform geüpload en kunnen via een link met de koper worden gedeeld. Maak je een wijzigingen in het ontwerp? Dan kun je het revit model simpelweg opnieuw in het platform van Innobrix uploaden en weer transformeren naar een revit-viewer. De aanpassingen zijn snel inzichtelijk voor jouw koper. Stuur hem een berichtje en hij is gelijk op de hoogte!

Ondersteuning in de praktijk

Innobrix werkt ondersteunend gedurende het gehele Villabouw & Maatwerk proces. Van oriëntatie tot oplevering biedt jij meerwaarde voor jouw kopers. Om je te helpen en een beeld van het platform te geven hebben we enkele praktijkvoorbeelden opgesteld:

Door slim gebruik te maken van Innobrix, wordt je eerder wordt gekozen. Zorg je ervoor dat je met je koper een aangename tijd tegemoet gaat!

Voor meer referenties en praktijkvoorbeelden KLIK HIER

Hi, ben jij klaar om leuker en efficiënter te werken?

Vraag gratis onze whitepaper aan!

Contact aanvraag

Interesse in ons platform? Wij komen graag met je in contact:

Meer informatie?

Download onze whitepaper

Lees alles over hoe het in zijn werk gaat in onze whitepaper.

Ervaar het Innobrix platform!

BIM-Publisher

Maak binnen 10 minuten  commerciële vastgoed presentaties op het web!

Planconfigurator

Visualiseer snel en eenvoudig
jouw (nieuwbouw)plannen in de digital twin van Nederland!

Persoonlijk gesprek?

Heb je vragen of behoefte aan een persoonlijk gesprek? Vraag hier je (online) demo aan! 

Meer informatie?

Download onze whitepaper

Lees alles over hoe het in zijn werk gaat in onze whitepaper.

Wij zijn gesloten!

Vanaf 26-12-22 t/m 02-01-23

Bij eventuele storing mail dan naar service@innobrix.net

Wat leuk dat je de BIM-Publisher wilt proberen!

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Video bekijken?

SimCity voor projectontwikkelaars

Met onze meest waardevolle inzichten in de afgelopen jaren.

Meer informatie?

Ontvang de whitepaper

Met onze meest waardevolle inzichten in de afgelopen jaren.

Bekijk deze video over de BIM-Publisher!

In deze video laten we je zien hoe je de BIM-Publisher in de praktijk inzet! 

Danke für Ihr Interesse

Angebot anfordern

Füllen Sie das Formular aus und wir werden Sie für ein Angebot kontaktieren

Danke für Ihr Interesse

Angebot anfordern

Füllen Sie das Formular aus und wir werden Sie für ein Angebot kontaktieren

Thanks for your interest

Request quotation

Fill out the form and we will contact you for a quotation

Thanks for your interest!

Request your Quotation

Fill in the contact form and we will contact you for a quote as soon as possible.

Bedankt voor uw interesse!

Vraag offerte hier aan!

Vul het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor een offerte.