Klantcase: Van Mierlo – Maaslandse Zoom

Digitalisering en BIM-Modellen: De Toekomst van Woningconfiguratie 
Digitalisering heeft vele industrieën getransformeerd, en de bouwsector is daarop geen uitzondering. Een van de meest opwindende ontwikkelingen in deze sector is het gebruik van Building Information Modeling (BIM) in combinatie met geavanceerde woningconfigurators zoals die van Innobrix. Deze technologische vooruitgang biedt tal van voordelen, zowel voor bouwbedrijven als voor toekomstige huiseigenaren. Laten we eens kijken naar hoe de woningconfigurator van Innobrix, gebruikt door aannemer Van Mierlo bij het project Maaslandse Zoom, een revolutie teweegbrengt in de manier waarop we huizen ontwerpen en aanpassen.

Wat is een Woningconfigurator?
Een woningconfigurator is een digitaal platform dat huiseigenaren de mogelijkheid biedt om hun toekomstige woning in 3D te ontwerpen en aan te passen. Deze configurators zijn vaak geïntegreerd met BIM-modellen, wat betekent dat elke aanpassing die de gebruiker maakt, direct wordt doorgevoerd in een gedetailleerd, bouwklaar model van het huis. Dit biedt niet alleen een visueel aantrekkelijke manier om huizen te ontwerpen, maar maakt ook nauwkeurige kostenramingen en planning mogelijk.

Voordelen van Digitalisering en BIM-Modellen
1. Visualisatie en interactiviteit
Met een 3D-woningconfigurator kunnen kopers hun woning tot in detail visualiseren voordat de bouw begint. Dit maakt het makkelijker om te begrijpen hoe verschillende opties eruit zullen zien en aanvoelen. Bij het Maaslandse Zoom-project kunnen kopers bijvoorbeeld eenvoudig zien hoe een uitbouw de beschikbare ruimte vergroot of hoe het verplaatsen van de keuken de indeling verandert.

2. Betere communicatie
Een gedetailleerd 3D-model maakt de communicatie tussen koper en aannemer aanzienlijk eenvoudiger. Kopers kunnen hun wensen en aanpassingen direct bespreken met de aannemer, waarbij ze gebruik maken van het visuele model om precies te laten zien wat ze bedoelen. Dit vermindert de kans op misverstanden en zorgt voor een soepeler bouwproces.

3. Efficiëntie en kostenbesparing
Dankzij de integratie met BIM kunnen wijzigingen snel en nauwkeurig worden doorgevoerd. Dit bespaart tijd en reduceert fouten tijdens de bouwfase. Bovendien kan het gebruik van een configurator helpen om kosten te beheersen, doordat kopers direct inzicht krijgen in de financiële impact van hun keuzes.

4. Personalisatie
Een van de grootste voordelen voor kopers is de mogelijkheid om hun huis volledig naar wens aan te passen. Of je nu kiest voor een uitbouw of de keuken naar de achterzijde van de woning verplaatst, je kunt deze aanpassingen eerst virtueel uitproberen voordat je definitieve beslissingen neemt. Dit zorgt ervoor dat je echt tevreden bent met je keuzes voordat de bouw begint.

De Woningconfigurator van Van Mierlo: Een praktijkvoorbeeld
Bij het project Maaslandse Zoom heeft aannemer Van Mierlo gebruik gemaakt van de woningconfigurator van Innobrix om kopers de ultieme flexibiliteit en controle over hun nieuwe huis te geven. Laten we eens kijken naar enkele van de interessante opties die beschikbaar zijn:

Uitbouw
Een populaire keuze is de uitbouw van de woning. Met de configurator kun je eenvoudig zien hoe een extra ruimte aan de achterzijde of zijkant van het huis de indeling en het gebruik van de ruimte beïnvloedt. Wil je een grotere woonkamer of een extra speelkamer voor de kinderen? De mogelijkheden zijn eindeloos, en je kunt precies zien hoe deze keuze eruitziet voordat je een beslissing neemt.

Verplaatsing van de keuken
Een andere interessante optie is het verplaatsen van de keuken naar de achterzijde van de woning. Dit kan de indeling van de benedenverdieping volledig transformeren en zorgen voor een open en luchtige woonruimte. Met de configurator kun je verschillende opstellingen uitproberen en zien welke het beste bij jouw leefstijl past.

Materialen en afwerkingen
Daarnaast kun je met de configurator verschillende materialen en afwerkingen uitproberen. Van vloeren en wandkleuren tot keukenbladen en badkamertegels, je kunt alles aanpassen aan jouw persoonlijke smaak en stijl.

Conclusie
De digitalisering van de bouwsector, gedreven door innovatieve oplossingen zoals BIM-modellen en geavanceerde woningconfigurators, biedt een ongekend niveau van personalisatie en efficiëntie. Het project Maaslandse Zoom van Van Mierlo laat zien hoe deze technologieën samenkomen om toekomstige huiseigenaren een ongeëvenaarde ervaring te bieden. Door gebruik te maken van de woningconfigurator van Innobrix, kunnen kopers hun droomhuis tot in detail ontwerpen, visualiseren en aanpassen. Of je nu kiest voor een uitbouw, de keuken verplaatst, of gewoon de perfecte afwerking vindt, de mogelijkheden zijn eindeloos en volledig in jouw handen.

 

Bekijk het project van Van Mierlo: 

Hi, ben jij klaar om leuker en efficiënter te werken?

Vraag gratis onze whitepaper aan!

Contact aanvraag

Interesse in ons platform? Wij komen graag met je in contact:

Meer informatie?

Download onze whitepaper

Lees alles over hoe het in zijn werk gaat in onze whitepaper.

Ervaar het Innobrix platform!

BIM-Publisher

Maak binnen 10 minuten  commerciële vastgoed presentaties op het web!

Planconfigurator

Visualiseer snel en eenvoudig
jouw (nieuwbouw)plannen in de digital twin van Nederland!

Persoonlijk gesprek?

Heb je vragen of behoefte aan een persoonlijk gesprek? Vraag hier je (online) demo aan! 

Meer informatie?

Download onze whitepaper

Lees alles over hoe het in zijn werk gaat in onze whitepaper.

Wij zijn gesloten!

Vanaf 26-12-22 t/m 02-01-23

Bij eventuele storing mail dan naar service@innobrix.net

Wat leuk dat je de BIM-Publisher wilt proberen!

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Video bekijken?

SimCity voor projectontwikkelaars

Met onze meest waardevolle inzichten in de afgelopen jaren.

Meer informatie?

Ontvang de whitepaper

Met onze meest waardevolle inzichten in de afgelopen jaren.

Bekijk deze video over de BIM-Publisher!

In deze video laten we je zien hoe je de BIM-Publisher in de praktijk inzet! 

Danke für Ihr Interesse

Angebot anfordern

Füllen Sie das Formular aus und wir werden Sie für ein Angebot kontaktieren

Danke für Ihr Interesse

Angebot anfordern

Füllen Sie das Formular aus und wir werden Sie für ein Angebot kontaktieren

Thanks for your interest

Request quotation

Fill out the form and we will contact you for a quotation

Thanks for your interest!

Request your Quotation

Fill in the contact form and we will contact you for a quote as soon as possible.

Bedankt voor uw interesse!

Vraag offerte hier aan!

Vul het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor een offerte.