Virtual Reality

Wil je de woningkopers hun nieuwe huis laten ervaren voordat de bouw is begonnen? Beleef met Innobrix de toekomstige werkelijkheid in Virtual Reality. Beweeg jezelf door jouw nog te bouwen huis en ondervind hetgeen in het verschiet!

Dé manier van woningpresentaties

Architecten, projectontwikkelaars, makelaars en veel meer zijn al jaren bezig met het zo goed mogelijk weergeven van een woning voor de woningkoper. Eerst met 2D-tekeningen, vervolgens met mooie render afbeeldingen van het interieur en daarna kwam het bekijken van de woning op basis van 360 graden afbeeldingen. Nu is het ook mogelijk om letterlijk door de woning heen te lopen met de Oculus Quest. Dit is niet op basis van 360 graden content zoals video of foto’s, maar in een daadwerkelijk 3D model. De woningkoper kan zijn of haar wijzigingen doorvoeren in de configurator. Hierbij kun je denken aan een uitbouw, aanbouw, andere woning indeling, of zelfs het plaatsen van meubels. Vervolgens zet je de VR-headset op en loop je (in Oculus Quest) bij iedere gezette stap in de echte wereld, een stap in de virtuele wereld. Beleef het ook met Oculus Quest en Innobrix!

De voordelen van Virtual Reality

Draadloos zonder pc

Zowel Mobile VR als Oculus Quest zijn volledig draadloos en zonder PC te gebruiken. Snel en eenvoudig in gebruik!

Ruimtelijkheid

Geef je koper(s) een idee van de ruimtelijkheid van hun nieuwe woning en krijg een idee hoeveel licht je in je woning hebt.

Beleving

Virtual Reality geeft je dé beleving als het gaat om vroegtijdig een nieuwe woning bekijken. Loop, kijk, ervaar en geniet.

Dichtbij de werkelijkheid

Virtual Reality komt qua beleving het dichtst bij de werkelijkheid. Vergeet 2D tekeningen of 3D renders. VR is de toekomst!

Overal te gebruiken

Thuis, op kantoor, bij vrienden of familie… Jouw klant kan overal zijn toekomstige woning bekijken en laten zien.

Verkoop ondersteunend

Hebben de aspirant woningkopers nog geen keuze kunnen maken? Virtual Reality trekt ze over de streep.

Oculus Quest & Mobile VR

Het is mogelijk om via twee ‘apparaten’ de woning in Virtual Reality te bekijken. In de Mobile VR bril – vaak een telefoon gebruikt in combinatie met een kartonnen houder – is het mogelijk om vanuit stilstand rond te kijken. Met de Oculus Quest is het mogelijk om d.m.v. rond te lopen in de fysieke wereld, je ook te verplaatsen in de virtuele wereld. Zo krijg je een goede indruk hoe ruimtelijk een woning daadwerkelijk is.

Oculus Quest

Mobile VR

Oculus Quest

Alles-in-één VR, zonder het gebruik van een pc, geen kabels, ofwel geen beperkingen. Oculus Quest is het eerste alles-in-één systeem voor Virtual Reality. Je kunt nu bijna overal een woning configureren. Het enige wat je nodig hebt, is een VR-headset en controllers. Je kunt alles zonder veel moeite instellen, of je nu thuis bent of op een voor jou nieuwe plek. Oculus Quest gebruikt je omgeving, zodat je zowel staand als zittend kunt spelen, in grote of kleine ruimtes. Daarbij is de Oculus voorzien van het Guardian-systeem. Het systeem is ontworpen om de randen van je beweegruimte te onthouden en ervoor te zorgen dat je objecten in de buurt ontwijkt terwijl je rondloopt.

Mobile VR

Met een mobiel vr bril wordt een Virtual Reality bril bedoeld die je gebruikt met je eigen mobiele telefoon. Meestal is het een kartonnen frame dat je kunt gebruiken met je eigen telefoon. Deze mobiele vr-brillen hebben dus geen eigen schermen of andere ingewikkelde virtual reality hardware in zich. Het mooie van mobiele vr-brillen is dat ze een heel stuk goedkoper zijn en makkelijk door iedereen te gebruiken zijn met behulp van mobiele telefoons. Het nadeel daarentegen is dat je enkel kunt rondkijken vanuit stilstand. Bij de Oculus is het daarentegen ook mogelijk om rond te lopen in je woning en is de kwaliteit over het algemeen hoger dan dat van een smartphone.

Wil jij dit ervaren of gaan inzetten? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meer weten over Virtual Reality?

Gaston Smit
CTO

Klik hier om contact op te nemen over deze case. 

Danke für Ihr Interesse

Angebot anfordern

Füllen Sie das Formular aus und wir werden Sie für ein Angebot kontaktieren

Meer informatie?

Download onze whitepaper

Lees alles over hoe het in zijn werk gaat in onze whitepaper.

Meer informatie?

Download onze whitepaper

Lees alles over hoe het in zijn werk gaat in onze whitepaper.

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.